POLITYKA PRYWATNOŚCI

Wszystkie dane osobowe przekazywane firmie Destinares Rafał Fuczyński są przetwarzane zgodnie z wymogami prawnymi oraz za zgodą Klientów, tj. zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133, poz. 833 z póź. zm.) oraz art. 6 ust. 1 lit. b RODO

 

I. Cel pozyskiwania danych

 

Dane osobowe Klientów są pozyskiwane w celu zawarcia umowy kupna-sprzedaży (uzyskanie niezbędnego adresu do wysyłki Towaru) oraz aby stworzyć indywidualne konto Klienta. Sklep Internetowy OCTAVILLA nie przekazuje, nie odstępuje, nie odsprzedaje, ani nie udostępnia osobom trzecim danych przekazanych przez Klienta, chyba że Klient wyrazi zgodę bądź nastąpi to na żądanie uprawnionych prawnie organów państwowych w związku z toczącymi się postępowaniami.

 

II. Administracja danych osobowych

 

Administratorem danych osobowych w rozumie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 (Dz.U. Nr 133, poz. 833 z póź. zm.) jest Destinares Rafał Fuczyński ul. Brzegowa 51, 57-100 Strzelin na podstawie wpisu do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej NIP 914-152-31-47 REGON 380433380.

 Za pośrednictwem witryny internetowej oraz innych form komunikacji, Administrator gromadzi poniższe dane osobowe Klientów:

  • imię i nazwiska,
  • adres zamieszkania,
  • adres do dostaw, o ile jest inny niż zamieszkania,
  • numer telefonu i adres poczty elektronicznej,

Podanie wszystkich tych danych jest dobrowolne, ale niezbędne do dokonania rejestracji w Sklepie Internetowym OCTAVILLA oraz dokonania zakupu. Korzystamy z usług podmiotów zewnętrznych, którym mogą być przekazywane Dane Osobowe.

  • dostawcy usług kurierskich i pocztowych
  • dostawca płatności
  • biuro księgowe
  • firma hostingowa i właściciel platformy sklepu internetowego
  • podmiot utrzymujący sklep internetowy od strony informatycznej
  • podmiot zapewniający usługi marketingowe
  • dostawca oprogramowania potrzebnego do prawidłowego działania sklepu internetowego

 

III. Bezpieczeństwo i dostęp do danych

 

Wszystkie dane osobowe Klientów przechowywane są na bezpiecznych serwerach, do których dostęp mają nieliczni i uprawnieni Pracownicy. Każdy Klient, którego dane zostały przekazane do firmy Destinares Rafał Fuczyński ma do nich dostęp w celu ich weryfikacji, modyfikacji, czy trwałego usunięcia jeśli dane nie są potrzebne do realizacji usług na które została wyrażona zgoda. 

 

IV. Polityka cookies

 

Sklep internetowy OCTAVILLA posługuje się też plikami cookies, tzw. ciasteczkami. Są to pliki zapisywane na komputera Klienta przez nasz serwer i mają na celu dostarczeniu statystycznych danych o aktywności Klienta, co wiąże się z dobraniem indywidualnej oferty do gustu i potrzeb Klienta. Opcję przyjmowania cookies można w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce, ale Klient musi wtedy wziąć pod uwagę, że może to wiązać się z utrudnieniami w korzystaniu z naszego sklepu.

Firma Destinares Rafał Fuczyński nie odpowiada za treści innych linków nie administrowanych przez nasz sklep, które mogą pojawić się na stronie occtavilla.com. Każdorazowe przejście na stronę pod takim linkiem jest podejmowane przez Klienta i na jego odpowiedzialność. Sklep Internetowy OCTAVILLA nie odpowiada też za sposób i poziom zabezpieczenia na tych stronach.

 

V. Powiadomienia Web Push

 

Sklep Internetowy OCTAVILLA może umożliwiać Klientom korzystanie z powiadomień Web Push. Są one wysyłane do przeglądarki internetowej Klienta po uprzednim wyrażeniu przez niego zgody na ich otrzymywanie. W tym celu należy wybrać “Zezwól na wysyłanie powiadomień push” w momencie wysłania takiego powiadomienia przez przeglądarkę. Zgodę na otrzymywanie powiadomień push można w każdej chwili odwołać. W tym celu należy zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Administrator nie pobiera, ani w żaden sposób nie przetwarza danych osobowych Klientów, którzy wyrazili zgodę na otrzymywanie powiadomień Web Push.

 

VI. Działalność reklamowo - promocyjna

 

Wszelkie informacje wysyłane Klientom za pośrednictwem poczty elektronicznej są przesyłane za zgodą Klientów. Dotyczy to głównie newslettera, który, po jego aktywacji w link w mailu, automatycznie będzie rozsyłał wiadomości z treściami promocyjnymi, rabatowymi oraz nowościami w Sklepie Internetowym OCTAVILLA. Wszelkie materiały rozsyłane newsletterem dotyczą wyłącznie oferty naszego sklepu.

 

Wszystkie pytania oraz sugestie dotyczące polityki prywatności prosimy kierować na adres kontakt@octavilla.com

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl